ACTUALIZARE 2: Maşina notarului public Lidia Vieru a fost găsită, în această dimineaţă, 22 iunie, pe malul Lacului Bicaz, exact lângă apă, în localitatea Buhalniţa. Femeia nu era, însă, nici în autoturism, nici în apropiere.

Fotografii:

(C.M.)

*****

ACTUALIZARE FOTOGRAFII A fost găsită maşina! Nu şi femeia dispărută!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 1: Lidia Vieru, femeia dispărută şi căutată în prezent atât în masivul Ceahlău, cât şi pe malul lacului, este notar public implicat într-un dosar de corupţie împreună cu fostul primar al comunei Dumeşti, Mihai Sabaiduc. Ancheta a fost făcută de procurorii DNA, care au trimis în judecată 8 persoane, printre care fostul primar, fostul director al Oficiului de Cadastru şi fostul şef de post din comună, pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, Mihai Sabaiduc și ceilalți inculpați ar fi obținut ilegal mai multe terenuri, la prețuri mai mult decât convenabile şi le revindeau pe sume mari.

„În cursul anilor 2005 şi 2006, inculpaţii Sabaiduc Mihai, primar al comunei Dumeşti şi preşedinte al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Butnariu Constantin, consilier superior I în cadrul Primăriei Dumeşti şi membru al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Gheorghiu Constantin, secretar al comunei Dumeşti şi secretar al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Dorneanu Constantin, consilier superior în cadrul aceleiaşi primării şi Guzu Radu, şef al Postului de Poliţie Dumeşti, au pus în aplicare un mecanism prin care inculpaţii sau rudele lor au dobândit în mod ilegal mai multe terenuri situate pe raza administrativ teritorială a comunei Dumeşti, judeţul Iaşi, în apropierea drumului european 58 (Halmeu-Iaşi-Sculeni) în scopul vânzării investitorilor în schimbul unor importante sume de bani”, se arată în rechizitoriul DNA.

Anchetatorii au stabilit că toate contractele de vânzare-cumpărare au fost întocmite de notarul public Lidia Vieru. Pe 9 iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la 8 ani de închisoare, însă sentinţa nu era definitivă. În plus, încă din timpul cercetărilor procurorii dispuseseră instituirea unui sechestru asigurător pe bunurile inculpaţilor, inclusiv ale Lidiei Vieru, în vederea recuperării prejudiciului, stabilit la peste 400.000 de euro.

Deşi mai avea cale de atac, se poate ca sentinţa s-o fi deprimat într-atât pe Lidia Vieru încât să decidă să se sinucidă. Biletul lăsat în locuinţă a fost găsit de fiul ei, care a alertat autorităţile. Căutările făcute astăzi în apropierea Staţiunii Durău n-au avut niciun rezultat. Dacă femeia a avut ideea să intre în lac cu maşina (iar în comuna Ceahlău sunt câteva locuri de unde se poate ajunge lejer în apă) posibilitatea de a fi găsită se reduce extrem de mult. Mai ales că în ultimul timp a plouat din abundenţă, nivelul lacului a crescut, iar apa este foarte tulbure. (C.M.)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Salvamontiştii şi poliţiştii din Ceahlău desfăşoară acţiuni de căutare a unei femeie de 56 de ani din Iaşi, despre care nu se mai ştie nimic de sâmbătă dimineaţa. Lidia Vieru, care conducea o maşină Toyota Rav 4 de culoare gri, cu numărul de înmatriculare IS-01-LID, a fost văzută ultima dată în Staţiunea Durău . S-a cazat vineri la Hotelul Bistriţa, de unde a plecat sâmbătă dimineaţa, la ora 9. De atunci a dispărut fără urmă. La domiciliul ei din Iaşi a fost găsită o notă prin care anunţa că intenţionează să se sinucidă.

„Salvamont Neamţ a început, împreună cu Postul de Poliţie Ceahlău o primă acţiune de verificare a drumurilor forestiere din interiorul Parcului Naţional Ceahlău , dar şi a malului Lacului Izvorul Muntelui”, se arată în comunicatul Dispeceratului Naţional Salvamont. „Vă rugăm ca în cazul în care aveti vreo informaţie legată de acest caz să sunaţi la 112 sau la Dispeceratul Naţional Salvamont”. (C.M.)

Articolul precedentFOTO+VIDEO Salonul Auto Neamț: Cybernet Auto Center prezintă noul VW Tiguan
Articolul următorAccidentul din Braşov: Şoferul nu consumase alcool!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.