0:00

O cafea neagră și o carte bună – o altfel de invitație la lectură!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn proiect salutar inițiat de Biserica “Buna- Vestire” din Sarata, prin profesorul de literatură și preotul Mihai Capșa-Togan, s-a materializat în Piatra-Neamț prim implicarea majorității patronilor de cafenele din oraș. Pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, în 15 cafenele veți avea ocazia ca, atunci când vă întâlniți cu prietenii la o cafea, să puteți răsfoi cărți și să citiți sau recitiți câteva pagini.

Începând din acest an, proiectul se dorește a deveni o tradiție a orașului Piatra-Neamț. 500 de cărți sunt puse la dispoziția celor dornici de lectură în cafenelele orașului precum Balad’Or, Sestri Caffe, Sweet&Sour, Caffe Gourmet, Black &Hot și altele. Sloganul proiectului este “Oamenii fericiți citesc și beau cafeaua”.

Ziua Națională a Lecturii se sărbătorește începând de anul trecut în România, când a intrat în vigoare Legea nr. 21/2022. În această zi autoritățile publice, instituțiile culturale și de învățământ pot organiza diferite manifestări dedicate stimulării, în special a tinerilor și copiilor, dar și a celorlalte categorii de vârstă, să citească și să se implice în activități culturale.

Angela Croitoru

Articolul precedentTânăr prins drogat la volan
Articolul următorSexagenar nenorocit în incendiu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.