pompieri noaptea 02O bătrână de 90 de ani din satul Stejaru, comuna Farcaşa, a rămas fără casă, în noaptea de 15 spre 16 decembrie, după ce acoperişul a luat foc din cauza coşului deteriorat. Incendiul a fost observat de paznicul unei societăţi din sat, care a sunat la pompieri la ora 2:29.

„La locul indicat s-au deplasat 13 subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Borca (cu autospecială) şi Farcaşa”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “Proprietara locuinţei a încercat să stingă incendiul dar, văzând că arderea se extinde foarte repede, a ieşit din casă. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul cuprindea acoperişul casei, era extins la faţada construită din lambriu de lemn, existând pericolul de a fi afectată imediat locuinţa vecină, tip parter-etaj-mansardă, ai cărei proprietari sunt plecaţi în străinătate, aflată la numai doi metri”.

După două ore, pompierii au stins incendiul, dar flăcările au distrus acoperişul, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, şi faţada, pe o suprafaţa de aproximativ 80 mp. De asemenea, s-au degradat plafonul pe o suprafaţă de 80 mp, şi pereţii din bârnă pe o suprafaţă de 100 mp.

Trei persoane care au suferit atacuri de panică din cauza incendiului, însă doar una (o femeie de 72 de ani) a fost dusă la spital. (C. MIRCEA)