Patru pompieri, ajutaţi de 5 pietreni (inclusiv angajatul unei firme din anexa Vânători) au muncit, vreme de o oră şi jumătate, în după-amiaza de 15 decembrie, ca să salveze o vacă dintr-un canal.

„Misiunea a fost îngreunată de faptul că animalul era căzut într-un puţ, delimitat de un tub de beton armat cu diametru mic, ce avea apă până la jumătatea acestuia, fiind practic imposibilă prinderea animalului cu ajutorul hamului sau ridicarea acestuia, deoarece accesoriile folosite alunecau”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “Pentru salvarea animalului, a fost extras tubul din pământ folosind utilajul, apoi pompierii au săpat o rampă şi, cu ajutorul celor 5 localnici prezenţi, au scos animalul din groapă”.

După ce s-a văzut scăpată din “subteran”, vaca s-a ridicat în picioare, semn că era bine şi nu avea nimic deranjat. Problema este că păşunea folosită de animalele oamenilor din zonă este, în acelaşi timp, un fel de groapă de gunoi, neamenajată în acest scop, dar plină de deşeuri de tot felul. (C. MIRCEA)