O femeie, în vârstă de 88 de ani, din Bodeștii de Jos, a suferit arsuri grave la față, de gradul I-II, după ce a încercat să stingă incendiul izbucnit în bucătărie. Lăsase ceva pe aragaz și a ieșit din casă, iar când s-a întors a găsit prăpăd.

O bătrână a suferit arsuri grave la față, după ce a vrut să stingă incendiul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Incendiul a fost anunțat astăzi, 2 noiembrie, la 112 și primii au ajuns la fața locului doi pompieri care informau localnicii cum să prevină răspândirea infectării cu Covid. Un alt pompier, plt.adj. Cosmin Bostan, care era acasă, în afara orelor de program, a mers să dea o mână de ajutor colegilor săi și vecinei care nu are rude în sat.  „Aceștia au acordat măsurile de prim ajutor proprietarei în vârstă de 88 ani care a suferit arsuri de gr. I-II la nivelul feței. Bătrâna a fost preluată de echipajul de paramedici și transportată la CPU Roman. Colegul nostru, plutonierul adjutant Bostan Cosmin, care se afla în timpul liber, a fost alături de camarazii săi și i-a sprijinit pentru stingerea incendiului”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Incendiul ajunsese și la acoperișul casei. Militarii de la Detașamentul Piatra-Neamț au acționat cu două autospeciale și au fost sprijiniți de voluntarii de la SVSU Bodești. Au ars bunurile materiale din interiorul locuinței și bucătăria de vară, în suprafață de 20 mp. Din interiorul locuinței a fost scoasă o butelie care putea oricând exploda.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind aparatul de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat, potrivit ISU Neamț.

Este a patra victimă a focului din ultimele patru zile, din județul Neamț.

C.I.

Articolul precedentNeamț: Mai puține cazuri noi Covid, alți 7 pacienți cu Covid au decedat
Articolul următorAmenzi de peste 18.000 de lei pentru nerespectare măsurilor anti-Covid, în 24 de ore