Amenzi de peste 18.000 de lei pentru nerespectare măsurilor anti-Covid, în 24 de ore, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii au acționat, din nou, în ideea de a preveni și limita infectarea cu virusul Covid 19, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii. Au fost vizate, ca de obicei, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 132 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 98 de mijloace de transport și au fost legitimate 712 persoane.

Echipele de control au depistat 116 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul spațiu închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. O sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiu închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 18.255 de lei. Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19”.

Poliția Neamț le reamintește cetățenilor că pot sesiza neregulile pe care le observă privind respecatrea măsurilor anti-Covid la TELVERDE – 0800800165.

C.M.

 

Articolul precedentO bătrână a suferit arsuri grave la față, după ce a vrut să stingă incendiul
Articolul următorTOP 3 greșeli de evitat în îngrijirea pielii corpului printre botoșănencele de până în 25 ani