Neamț: Mai puține cazuri noi Covid, alți 7 pacienți cu Covid au decedat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 2 noiembrie, au mai fost confirmate Covid 42 de persoane din județul Neamț. Față de săptămâna trecută, când zilnic erau anunțate între 100 și chiar 242 de cazuri noi, datele de astăzi nu reprezintă o scădere a numărului de îmbolnăviri. Mai puține cazuri noi astăzi înseamnă, de fapt, mai puține probe prelucrate duminică, 1 noiembrie, după cum a explicat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț.

Numărul pacienților internați se menține aproape de 400, în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, la fel și numărul bolnavilor critici – 14 în secția ATI, dintre care 6 ventilați mecanic. După week-end, conducerea spitalului anunță, prin purtătorul de cuvânt, dr. Ștefan Gheorghincă, alte 7 decese la pacienți Covid și care sufereau și de alte boli. Este vorba de patru femei cu vârste de 50, 73, 84 și 85 de ani și trei bărbați de 56, 80 și 81 de ani. Astăzi încă așteptau rezultatele la teste 50 de pacienți internați în spitalul județean.

Până acum, 3.413 persoane cu Covid au fost externate din SJU Piatra-Neamț și din Sanatoriul Bisericani, dintr-un total de 6.340 de persoane testate pozitiv. Procentul celor considerați vindecați depășește ușor 50%.

Incidența din fiecare localitate se regăsește în situația transmisă astăzi de Prefectura Neamț:

2nov rata JUD NEAMT_02.11.2020

La nivel național, au fost confirmați încă 4.041 de bolnavi Covid, după prelucrarea a 10.566 de teste, cele mai puține din ultimele două săptămâni. În țară, cu o rată de peste 3 la mie sunt 9 județe:Neamț: Mai puține cazuri noi Covid, alți 7 pacienți cu Covid au decedat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mai multe informații oficiale aici .

C.I.

Articolul precedentFOTO: Patru răniți după ce un microbuz a intrat într-un autoturism
Articolul următorO bătrână a suferit arsuri grave la față, după ce a vrut să stingă incendiul