0:00

O ambulanță a așteptat o oră să preia un sugar cu febră, se lucra la drum, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO ambulanță de la SAJ și o alta de la BGS au stat în așteptare pe DJ 157 A, drumul care duce spre comuna Văleni, pentru că se lucra la montarea unui tub, peste care urmează să fie amenajat un podeț metalic. Firma care a executat lucrările de asfaltare a montat tubul în cauză, care are 3 metri în diametru, după cum spune Gheorghe Murariu, primarul de Văleni, dar a fost nevoie de întreruperea traficului.

”Lucrarea nu este semnalizată în niciun fel, am înțeles că au anunțat că se va executa între orele 8 și 10, au trecut deja 30 de minute peste ora limită și abia se circulă pe un fir”, ne-a declarat un participant la trafic. ”O ambulanță a așteptat mai bine de un ceas, ca să preia un bebeluș cu febră”.

Conform datelor furnizate de SAJ Neamț, apelul pentru fetița în vârstă de o lună a fost făcut la 9,20, iar copilul a fost preluat la 10,26 și transportat la spital. Ambulanța BGS a venit pentru un bărbat care trebuia dus la dializă.

Muncitorii au încercat să monteze tubul pe jumătate inițial, ca să nu oprească traficul, însă nu s-a putut, a fost nevoie să rupă ambele benzi”, a declarat Gheorghe Murariu, primarul de Văleni. ”La ora 10,30 s-a reluat circulația pe un singur fir, dar eu am stat aici cu mașina personală și am avut pe cineva cu mașina primăriei ca să intervenim dacă apare vreo urgență. Au apărut două, am adus până aici și copilul cu febră și bărbatul care trebuie să facă dializă, au fost preluați de ambulanțe și duși la spital. Eu zic că băieții s-au mișcat foarte repede și au rezolvat o problemă importantă, pentru că prin tubul respectiv se va scurge toată apa de pe versanți”. (C.M.)

Articolul precedentVulpițele Galbene Roman, participare la turneul final al Ligii de junioare U15
Articolul următorTraficanți de droguri din Tazlău, prinși la Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.