0:00

Doi tineri, cu vârste de 20 şi 21 de ani, ambii din Tazlău, au fost prinși de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamţ, în timpul unei acțiuni coordonate de procurorii DIICOT Neamţ, cu sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

„Asupra acestora, poliţiştii au găsit 66 de grame și 24 de comprimate din diferite tipuri de droguri de risc și de mare risc (amfetamină, MDMA, LSD). Poliţiştii au condus alte trei persoane la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Neamţ, în vederea audierii. Procurorul de caz  a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi din Tazlău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Traficanți de droguri din Tazlău, prinși la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFață de tânărul de 20 de ani, procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Tânărul de 21 de ani a fost prezentat instanței. Iar instanța a decis: „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mocanu Mihai, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, prevăzută de art. 3 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, prevăzută de art. 4 alin. 1 şi alin. 2 din Legea nr. 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, de la data de 24.06.2018 până la data de 23.07.2018”.

Mihai Mocanu a contestat imediat decizia de arestare, iar Curtea de Apel Bacău va decide, în ziua de 29 iunie,  dacă îl păstrează după gratii sau va fi cercetat în stare de libertate. (C.M.)

Articolul precedentO ambulanță a așteptat o oră să preia un sugar cu febră, se lucra la drum
Articolul următorCentrul Cultural M.A.I., spectacol de Ziua Drapelului la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.