O altă familie intoxicată cu ciuperci a ajuns în spital, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAl doilea caz grav de intoxicaţie cu ciuperci din această toamnă, din judeţul Neamţ, a avut loc într-o familie din satul Buruieneşti, comuna Doljeşti. Primul caz a fost, în apropiere, la Oniceni (detalii aici).

După ce au mâncat ciupercile culese chiar de ei, mama, în vârstă de 46 de ani, tatăl, de 48 de ani şi fiul acestora, de 13 ani, s-au simţit din ce în ce mai rău prezentând toate simptomele clasice de intoxicaţie: greaţă, vărsături etc. Aseară, 28 septembrie, în jurul orei 20:20, familia a apelat la 112 cerând ajutorul.

Un echipaj SAJ Neamţ i-a transportat pe toţi trei la Spitalul Municipal Roman, unde au fost perfuzaţi şi când s-au simţit mai bine au cerut să meargă la domiciliu.

Una dintre cele mai la îndemână metode de a verifica dacă ciupercile culese nu au fost atinse de spori otrăvitori în pădure este să pui un căţel de usturoi în vasul în care le prepari. Dacă acesta îşi schimbă culoarea, ciuperci sunt toxice.

A.C.

Articolul precedentUn bărbat din Dochia s-a înjunghiat şi şi-a dat foc la casă
Articolul următorSistemul de management inteligent al traficului – de ce avem mai multe semafoare în oraș?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.