Primăria Piatra Neamţ pune la dispoziţia cetăţenilor două numere de telefon la care poate fi sesizată „orice problemă cauzată de vremea nefavorabilă”. Acestea, aparţinând dispeceratului local de iarnă, sunt: 0748/213100 și 0756/163814.

Dragoș Chitic a convocat în această dimineață de 18 ianuarie un comandament local de iarnă. Ulterior, oficialii s-au deplasat pentru a verifica situația din teren. Încă de aseară s-a intervenit prin cele două societăți, Publiserv și Salubritas, pentru împrăștiere de material antiderapant, îndepărtarea zăpezii și curățarea trotuarelor. În această dimineață, s-a asigurat continuarea intervențiilor.

„Am solicitat ca toate resursele umane și tehnice disponibile să fie prezente pe teren 24 de ore din 24, pentru a înlătura efectele vremii nefavorabile. Am cerut  societății Salubritas să intensifice curățarea trotuarelor,  iar Poliției Locale să atenționeze proprietarii de imobile persoane fizice sau juridice  despre  obligația legală de a-și îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din fața proprietăților pe care le dețin. Publiserv va acționa în continuare în tot orașul până vor fi asigurate  condiții optime de circulație pe fiecare stradă”, a declarat Dragoș Chitic.

Publiserv intervine pe două schimburi a câte 12 ore, cu 10 utilaje dotate cu lamă și sărăriță, monitorizate prin GPS. Salubritas va interveni pe aleile pietonale tot în schimburi, folosind cele două utilaje mecanizate pentru trotuare, sărărițele și frezele manuale. Beneficiarii de ajutor social vor fi în continuare folosiți zilnic pentru curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață. Societățile sunt aprovizionate cu stocuri suficiente de material antiderapant, iar preventiv s-au mai comandat încă 100 de tone de sare. (ZCH NEWS; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentManager nou la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorIonel Arsene – reținut de DNA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.