Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a întrunit astăzi, 18 ianuarie, într-o ședință rapidă pentru a numi un nou director interimar, pentru că mandatul dr. Cristina Iacob Atănăsoaie expiră pe 21 ianuarie și nu se află în condițiile regulamentare pentru a fi prelungit.

În aceste condiții, grație juriștilor Consiliului Județean Neamț, s-a găsit soluția ideală: o nouă numire, un nou interimar, chiar dacă asta înseamnă același titular.

Noul manager al spitalului este fix dr. Cristina Iacob Atănăsoaie. Avantaj serviciu este că, spre deosebire de orice predare de ștafetă, de data aceasta opinia publică va fi scutită de reproșuri gen ”trista moștenire” sau ”nu știu, s-a întâmplat pe mandatului fostului director”. (D.O.)

* Un director fără planuri

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Neamț, Octavian Andrei Tărăntuș Bărbuleț ne-a declarat astăzi, după ședință, că sunt ”argumente obiective și temeinice ale acestei decizii”: ”Este propunerea noastră, mai ales că e perioada scurtă, de două-trei luni, până la concursul pentru manager și nu prea își asumă nimeni pentru un timp atât de scurt. Doamna doctor a vrut să fie manager pentru perioada următoare, de până la concurs. Pentru funcția de director medical, dumneaei trebuie să găsească un coleg, nu poate să preia atribuțiile”.

Întrebată care sunt obiectivele noului mandat, scurt, la conducerea spitalului, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie ne-a declarat că nu are timp suficient la dispoziție decât ”pentru problemele care apar în fiecare zi”. Și, chiar numai cu problemele curente, este mai mult decât suficientă treabă în Spitalul Județean de Urgență Neamț. Inclusiv organizarea concursului pentru funcția de manager care, potrivit dlui Bărbuleț, va avea loc cu siguranță în luna martie.

Actualul manager mai spune că nu vrea să participe la acest concurs, dar ”sunt absolut convinsă că se va ocupa (n.n. – funcția), sper că se va ocupa”. (C.I.)