pietricica turism

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului
ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.
Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.
Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 19 ianuarie 2018, inculpatul Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” (ZCH News)
SURSA: Direcția Națională Anticorupție

3 COMENTARII

 1. “Justiţia este un contract de oportunitate în care se intră pentru a preveni ca oamenii să lezeze sau să fie lezaţi.”
  Imi declar public sustinerea fata de domnul Ionel Arsene, presedinte al Consiliului Judetean Neamt si presedinte al P.S.D. Neamt si cred in nevinovatia sa. Am incredere in institutiile statului ,ca ii va face dreptate.
  Victoria Paduraru Chiriac,
  Consilier Local al P.S.D.,
  Presedinte al O.P.S.D. Piatra Neamt

 2. O.P.S.D. Neamt este alături de domnul Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt si presedintele P.S.D. Neamt si ia atitudine ferma pentru orice acţiune utilizata impotriva lezarii demnitati umane.Ne manifestam sprijinul si suntem solidari cu domnul Ionel Arsene. Credem in valorile nealterate ale Justiției si dreptatea trebuie sa învingă complotul pus la cale de denunțatori interesați !
  Neculai Puscasu,
  Consilier judetean,
  Presedinte al O.P.S.D. Neamt

Comments are closed.