0:00

Dacă până ieri, 3 martie, aveam oficial 15 zile libere considerate sărbători legale, vineri președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care prevede încă două zile libere. 6 şi 7 ianuarie, Botezul Domnului şi Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, au fost și ele declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Proiectul de lege a fost iniţiat de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi liderul deputaţilor PSD. A trecut tacit de Senat şi a fost adoptat de Camera Deputaţilor, ca for decizional.

Numărul zilelor legale libere este tot mai mare, a ajuns la 17!, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Pentru creştinii ortodocşi Praznicul Botezului Domnului sărbătorit anual pe data de 6 ianuarie este sărbătorit şi de către credincioşii romano-catolici, greco-catolici şi penticostali, care, potrivit aceluiaşi recensământ, însumează 7,34% din populaţia României. Sărbătoarea Botezului Domnului (Epifania) sau Bobotează, aşa cum mai este numită în termeni populari, este unică şi prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioşilor ortodocşi sunt prezenţi la biserică pentru a primi Agheasmă Mare; în tradiţia ortodoxă”, se arată în expunerea de motive.

Numărul zilelor legale libere este tot mai mare, a ajuns la 17!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit Codului Muncii, românii au în prezent 15 zile libere de la stat: 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou); 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române); 14 aprilie Vinerea Mare, 16 și 17 aprilie (Paștele); 1 mai (Ziua Muncii); 1 iunie (Ziua Copilului); 4 și 5 iunie (Rusaliile); 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 30 noiembrie (Sfântul Andrei); 1 decembrie (Ziua Naţională a României) și 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun). Zilele de 6 și 7 ianuarie vor fi libere prima dată în 2025, când vor pica luni și marți.

Angela Croitoru

Articolul precedentModificări importante la programele Rabla auto
Articolul următor“Școala altfel” cu polițiști
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.