Luna aceasta începe olimpiada de geografie, cu faza pe școală, urmând ca, în data de 19 ianuarie 2019, să se desfășoare etapa locală. Centrele de concurs sunt organizate la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț – care este și centru de evaluare, la LPS Roman, la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Neamț și la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca.

Noutățile olimpiadei de geografie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEtapa județeană este stabilită pentru ziua de 9 martie 2019 și va fi găzduită de Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț. Faza națională va avea loc în perioada 20-26 aprilie 2019, la Târgu Mureș. Doar cei mai buni elevi la geografie se vor putea califica la olimpiada națională. Noile reguli pentru desfășurarea acestui concurs prevăd calificarea doar a unui singur elev pe fiecare an de studiu, 5 în total pe județ. Există posibilitatea ca lotul județean să mai primească un loc la redistribuire, în cazul când punctajul unui elev este suficient de sus în ierarhia națională.

Elevii de gimnaziu pasionați de geografie pot participa la două competiții. Concursul regional „Ioniță Ichim” pentru elevii din clasele V-VII începe cu faza pe școală ce trebuie să se încheie până la sfârșitul lunii martie 2019. În ziua de 13 aprilie 2019 este programată etapa județeană, organizată în centrele de concurs de la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț – care este și centru de evaluare, la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman, la Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț și la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca. Ultima fază a concursului, cea regională, va avea loc în ziua de 25 mai, într-o localitate ce urmează a fi anunțată ulterior.

Noutățile olimpiadei de geografie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMica Olimpiadă „Terra”, o altă competiție pentru micii geografi din clasele V-VII, are etapa județeană în ziua de 30 martie la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț – desemnat și centru de evaluare, la Colegiul Național „Roman Vodă”, la Școala Domnească Târgu Neamț și la Școala Gimnazială „Iustin Pârvu” Poiana Teiului. Faza națională se susține în 18 mai, sub forma unui concurs on-line găzduit de Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț. Pentru acest an școlar, sesiunea de comunicări la geografie a elevilor de liceu este stabilită pentru ziua de 15 mai 2019, ca manifestare la nivel județean și se va desfășura la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț. (C.I.)

Articolul precedentHoți ”deștepți”: au furat 210 lei dintr-un aparat de jocuri și au distrus cutia de 15 ori mai scumpă
Articolul următorHoții de la CAR Zănești au fost eliberați, dosarul jafului a fost clasat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.