Consiliul Local Piatra Neamț se validează astăzi, 24 iunie, dacă la ședința de constituire vor veni consilierii aleși pe 5 iunie într-un număr satisfăcător din punct de vedere legal, adică două treimi. Tot vineri, după jurământ, aceștia vor fi împărțiți pe comisii de specialitate, dacă totul va decurge fără incidente și fără boicoturi.

„După constituirea Consiliului Local, se vor numi și comisiile, în cadrul aceleiași ședințe de constituire. Dacă votul pentru viceprimari e secret, comisiile sunt alese cu vot deschis. Luni, 27 iunie, îi vom convoca pe noii membri ai comisiilor în ședință, deoarece, pe 29 iunie, avem deja programată ședința de Consiliu Local”, a declarat secretarul municipiului Piatra Neamț, Florin Fecic.

Odată constituite, comisiile de specialitate ar trebui să analizeze cu atenție cele 16 proiecte propuse de fostul viceprimar, Vasile Popescu, printre care se regăsesc scoaterea la licitație a serviciului de administrare a stadionului Ceahlăul, dar și vânzarea mai multor bunuri deținute de municipiu. Cum mai devreme de luni, 27 iunie, nimeni nu va studia respectivele proiecte, iar miercuri are loc deja ședința, întrebarea firească este dacă noii consilieri vor considera timpul alocat suficient pentru a studia proiectele sau dacă le vor citi ”în diagonală” și le vor vota și ei pe bandă rulantă, așa cum ne-au obișnuit consilierii din mandatul care tocmai se încheie. Vor deveni și ei tot o mașină de vot sau își vor lua rolul în serios și nu se vor mai grăbi să ridice mâna la orice propunere a Executivului?

Ordinea de zi a ședinței o puteți studia aici:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/06/convocare_22_06_2016_ordinara.pdf

Andreea AMARIEI

Articolul precedentŞeful Poliţiei Bicaz pleacă la pensie
Articolul următorPovestire cu final fericit: Dr. Apostoaie revine la şefia Spitalului Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.