reclama autocenter

sarion florinel

* la a cincea schimbare de viceprimar, Florinel Sarion a fost ales a doua oară ca secund al primarului Vasile Olaru

Așteptată cu mare interes, ședința extraordinară a Consiliului Local Girov, inițiată de consilierii locali Florinel Sarion, Vasile Enache, Ciprian Avasiloaiei, Vasile Guriuc și Ștefan Lungu, a avut loc, fiind revocat viceprimarul Ion Purcel și ales, pentru a doua oară, tot ca viceprimar, Florinel Sarion. Ziua a fost condimentată cu o decizie a primarului Vasile Olaru, adresată secretarului Adriana Roca, în care se spune: „Prin prezenta, vă aduc la cunoștință că ședința convocată pentru data de 14.08.2013 ora 14,00, nu este legală convocată, nerespectându-se legislația în vigoare. Voi informa și legalitatea actelor din cadrul Prefecturii județului Neamț”.

Totuși, ședința a fost constituită, participând 9 din cei 15 consilieri, respectiv Vasile Guriuc, Florinel Sarion, Vasile Enache (PNL), Constantin Năforeanu, Constantin Văideanu (PP-DD), Neculai Chiuariu (PD-L), Ștefan Lungu (PRM), Ciprian Avasiloaiei (PER) și Constantin Araveicei (PSD).

În schimb, fostul viceprimar Ion Purcel, la primele ore ale dimineții, a depus două plângeri, una la prefectul județului, iar cealaltă adresată prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă judecătoria Piatra Neamț. În depeșa către prefect se specifică: „Subsemnatul Purcel Ion viceprimar al comunei Girov, vă aduc la cunoștință următoarele abuzuri în serviciu săvârșite de secretarul primăriei Girov, doamna Roca Adriana și de către următorii consilieri locali: Enache Vasile, Guriuc Vasile, Lungu Ștefan, Avasiloaie Ciprian și Sarion Florinel.

La data de 07.08.2013, cei sus menționați împreună cu Araveicei C-tin, Năfăreanu C-tin și Văideanu Vasile au înaintat secretarului primăriei o adresă prin care solicitau convocarea unei ședințe extraordinară pe data de 13.08.2013 la orele 13.00, înregistrată la primăria Girov cu NR. 5275/2013 pe care o s-o găsiți atașată în copie, în această adresă solicitau patru puncte pe ordinea de zi și așa cum reiese din adresa atașată, nici unul din aceste patru puncte nereprezentând un caz de forță majoră și de maximă urgență conform prevederilor Art. 39 (…) din Legea 215/2001, punctele de pe ordinea de zi putând fi discutate în ședința ordinară care urmează să aibă loc pe data de 17.08.2013”.

În cealaltă, adresată Parchetului, se specifică: „(…) În data de 07.08.2013 și ulterior în data de 09.08.2013 așa cum reiese din adresa cu nr. 5275 respectiv 5348, un grup de consilieri locali au demarat procedura de înlocuire a mea din funcția de viceprimar al comunei Girov, nerespectând procedurile legale, privitor la această acțiune și așa cum o să vă rog să constatați săvârșind infracțiunea de fals în înscrisuri oficiale, având în vedere faptul că așa cum se poate constata după studierea adreselor cu nr. 5275 din 07.08.2013, 5348, 5349 și 5450 din data de 09.08.2013 precum și prezența la ședința ordinară din data de 22.05.2013, semnăturile de pe aceste hârtii nu se aseamănă între ele”. De asemenea, după ședință, fostul viceprimar a mai adăugat: „Votarea revocării mele la vedere a fost ilegală, a lipsit și raportul comisiei juridice, dar și cel al comisiei de specialitate”.

C. NEGRU

Articolul precedentAngajați Locativ Serv atacați în Speranța
Articolul următorPrimarii nemţeni şi incompatibilitatea: Nu le place legea, dar nici nu protestează