speranta 05

Doi instalatori, angajați ai Locativ Serv, au fost atacați, luni după amiază, în cartierul Speranța din Piatra Neamț, de 3 indivizi care încercau să spargă mașina de serviciu a societății. Instalatorii tocmai terminaseră de făcut o rebranșare la un bloc din cartier. Ajunși în parcarea unde își lăsaseră mașina de serviciu au constatat că 3 cetățeni de etnie rromă încercau să spargă autoturismul pentru a le fura sculele. Cei doi au reacționat, însă s-au ales cu o bătaie zdravănă și cu mașina distrusă. Povestea este cunoscută inclusiv la Primărie, care a primit încă o dovadă că trebuie să ia atitudine în privința restabilirii ordinii și liniștii în Speranța. ”Acolo mereu sunt conflicte, au atacat inclusiv angajații Locativ Serv și au încercat să spargă sediul casieriei Locativ Serv din cartier. Acolo nu se țin bani, ci doar fișe de asociație cu locatarii din cartier. Au distrus mașina societății, i-au bătut pe oameni… Eu sper să reușim să facem ceva să înființăm un post permanent de poliție pentru că nu se mai poate. Avem zeci de sesizări din cauza a ceea ce se întâmplă în Speranța”, a spus Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

”Nu știm cine sunt autorii, cert este că am ajuns să ne fie frică să mai mergem în Speranța. Cred că au vrut să fure din mașina de serviciu pentru că instalatorii au acolo tot felul de scule valoroase. Au lovit cu bâta în mașină și au aruncat pietre, iar pe unul dintre muncitori l-au lovit foarte tare. Au distrus mașina, au spart parbrizul, au rupt ștergătoarele și au spart și un geam lateral. Noi nu mai îndrăznim să mergem acolo la intervenții. Desigur, există și plângere penală depusă la Poliție. Solicităm sprijinul autorităților pentru a rezolva probleme din acest cartier. Poliția municipiului a venit imediat la fața locului, dar credem că Poliția Locală, de exemplu, ar putea să se implice mai mult”, a povestit Felicia Holicov, director tehnic al Locativ Serv.

”Există plângere depusă, la Poliția Piatra Neamț, pentru distrugere, se fac verificări pentru depistarea autorilor”, a declarat subinsp. Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IPJ Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentIluminarea Cheilor Bicazului repusă pe tapet
Articolul următorNouă rotație de cadre la Girov