0:00

Noii aleși locali din Neamț au solicitat validarea mandatelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParte dintre noii aleși locali, primari sau consilieri locali, au sesizat instanțele de judecată pentru validarea mandatelor. Cele mai multe cereri de acest fel au fost înregistrate la Judecătoria Piatra Neamț pentru localitățile arondate, dar și la instanțele similare ca și grad din Bicaz sau Târgu Neamț.

Primele solicitări au fost înregistrate a doua zi după alegeri, 10 iunie, apoi au urmat acțiuni și pe 11 iunie. În ceea ce privește Judecătoria Piatra Neamț cerere de validare a mandatului a depus Vasile Pavăl, care va conduce orașul Roznov pentru următorii patru ani. Acțiuni similare au fost deschise de primarul comunei Alexandru cel Bun – Cosmin Bălan, primarul comunei Bodești – Marinel Barna, primarul comunei Costișa – Dumitru Dorel Berbecariu și mulți alții. Chiar dacă dosarele sunt pe portalul instanțelor de judecată, încă nu au fost stabilite termenele de înfățișare.

Și la Judecătoria Bicaz sunt dosare cu acțiuni de validare a primarilor sau consilierilor locali din mai multe unități administrativ teritoriale, inclusiv al noului primar al orașului Bicaz, Iulian-Traian Matasă. Au sesizat judecătorii și Dumitru Bogdan Țifui de la Farcașa sau Ghiorghe Oniga de la Bicaz Chei. Pe 11 iunie a fost înregistrată și cererea primarului ales al comunei Tarcău, Manole-Dănuț Fîrțală, acesta fiind arestat preventiv într-un dosar penal în care este acuzat de luare de mită (amănunte aici).

Și pe rolul Judecătoriei Târgu Neamț sunt acțiuni pentru validarea mandatelor primarilor și consilierilor locali din comunele arondate, însă la instanța din Roman nu s-a înregistrat nici o solicitare de acest fel nici pe 10 și nici pe 11 iunie (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentProiect al Ministerului Educației: elevii pot avea mai multe absențe nemotivate fără a fi sancționați
Articolul următorFormația “Azur” revine la Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.