Într-o conferință de presă organizată sâmbătă, 4 aprilie, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că a fost adoptată a șaptea ordonanță militară de la declanșarea stării de urgență pentru noul coronavirus.

Marcel Vela a anunțat noi restricții pentru zonele cele mai afectate de COVID-19.

  • Se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei, județul Ialomița. „În localitatea carantinată vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară activități economice sau în diferite domenii, precum ordinea publică, sănătatea națională”;
  • Au fost suspendate toate zborurile efectuate de către operatorii economici aerieni către următoarele țări pentru o perioadă de 14 zile, începând de duminică, 5 aprilie ora 23.00: Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran.
  • Este prelungită suspendarea transportului rutier internațional de persoane efectuat către Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda, Turcia și din aceste țări către România pe perioada de urgență.

Textul integral al ordonanței militare nr. 7 îl puteți citi mai jos:

ordonanta militara 7 din 4 aprilie 2020
Articolul precedentMApN: Măsuri pentru reoperaţionalizarea Spitalului Judeţean Suceava
Articolul următorPatru containere de decontaminare date în folosință la Spitalul Județean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.