Echipa de specialişti, condusă de secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Ionel Oprea, şi de colonelulul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a adoptat primele măsuri, care au drept scop „reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgenţe medicale şi chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienţii neinfectaţi sau cei infectaţi cu noul coronavirus”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

„Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi, au fost dezinfectate spaţiile de circulaţie în incinta spitalului judeţean. De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicaţiilor epidemiologice. A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical şi auxiliar despre purtarea echipamentului de protecţie. Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava”, precizează sursa citată.

Ca urmare, începând de sâmbătă, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă) şi 10 subofiţeri sanitari, din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, au fost detaşaţi, pentru două săptămâni, la SJU Suceava. După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiaşi unităţi medicale clujene. De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: MApN)

Articolul precedentNeamț: 444 persoane în carantină, amenzi de 198.000 lei într-o zi
Articolul următorNoi restricții anunțate de Marcel Vela. Localitatea Țăndărei din județul Ialomița intră în carantină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.