reclama autocenter

Astăzi, 4 aprilie, datele oficiale arată că sunt 444 de persoane aflate în carantină, iar 128 de persoane au încheiat perioada și au ieșit din carantină. În izolare la domicilii mai sunt 1.541 de persoane și 3.974 au terminat și au ieșit din supraveghere. Până ieri seară, erau 150 de persoane confirmate pozitiv la noul virus.

În ultimele 24 de ore, peste 380 polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și militari au derulat verificări de mai multe ori la domiciliile a 1.976 de persoane, aflate în izolare. Controale s-au făcut și la 152 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, care au anumite reguli de respectat ca prevenire a răspândirii noului virus. „În cadrul activităților desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației, la nivelul județului Neamț au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 198.000 de lei. Jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la locațiile cu persoane aflate în carantină la nivelul județului și au desfășurat 9 misiuni de însoțire a persoanelor către locațiile de carantină / izolare și de escortă a unor convoaie de autovehicule care tranzitează județul Neamț”, se precizează în comunicatul de presă al prefecturii Neamț.

Din 3 aprilie, amenzile pentru persoanele fizice au crescut, ajungând la minim 2.000 de lei, față de 100 lei anterior și până la maxim 20.000 de lei. Pentru persoane juridice, amenzile se încadrează între 10.000 lei și 70.000 lei. Persoanele care nu respectă izolarea sunt amendate, plasate în carantină pentru 14 zile și suportă plata cheltuielilor zilnice, iar persoanele care ies nepermis din carantină sunt amendate, reintroduse 14 zile în carantină și plătesc cheltuielile de cazare și hrană. În plus, se întocmește dosar penal dacă faptele persoanelor au dus la răspândirea noului virus. (C.I.)

Articolul precedentAngajări fără concurs în Poliție și Jandarmerie
Articolul următorMApN: Măsuri pentru reoperaţionalizarea Spitalului Judeţean Suceava