În unitățile Ministerului Afacerilor Interne,  Poliție și Jandarmerie, urmează să se facă angajări, în următoarea perioadă. Cel puțin așa prevede Ordinul 46/2020 emis de Ministerul Afacerilor Interne pentru aprobarea Procedurii privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante din unitățile Ministerului Afacerilor Interne, pe durată determinată de șase luni, în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României. Procedura se aplică doar posturilor vacante din statele de organizare ale unităților MAI, prevăzute a fi încadrate cu polițiști, personal militar, funcționari publici și personal contractual. IPJ Neamț ne-a transmis că normele metodologice de aplicare ale acestui ordin nu au fost încă primite și că nu pot fi oferite mai multe date oficiale.

Pentru mai multe informații l-am contactat telefonic pe domnul Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România, care ne-a declarat: „În funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă, urmează să se facă angajări din rândul celor care şi-au dat demisia şi au fost demişi pe timpul fostului ministru de Interne, Traian Igaş, când a avut loc acea mare restructurare, dar şi cine mai vrea. MAI este pregătit să preia până la 10.000 de poliţişti. Cu siguranţă or să apară pe site-urile Poliţiei şi Jandarmeriei Române posturile, funcţiile şi procedura. Din ceea ce știu eu, dosarele se depun online, probabil la inspectoratele judeţene şi va exista doar un interviu. Însă, vorbim de angajări pe o perioadă de şase luni. Să ne ferească Dumnezeu să avem nevoie de mai mult de şase luni. Pentru agenţii de poliţie, subofiţeri şi pentru jandarmi este suficient liceul. Nu se solicită studii superioare pentru aceste angajări. Să dea Dumnezeu să ieşim cu bine din asta”.

C.T. STURZU

 

Articolul precedentPipirig: Măsuri de prevenire a COVID-19, de sprijinire a persoanelor aflate în izolare și a celor cu vârsta de peste 65 de ani
Articolul următorNeamț: 444 persoane în carantină, amenzi de 198.000 lei într-o zi

2 COMENTARII

  1. Buna ziua, Sava Mihai ma numesc ,as dori mai intai sa intreb ce salarizare ar fi lunara ,si mai argumentez ca momentan eu sunt in somaj tehnic (fiind angajat in una din firmele HORECA)

Comments are closed.