0:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări, una cod galben și una cod portocaliu, și anunță ninsori și viscol. Schimbarea severă în registrul meteo va fi în toată țara până de Crăciun. Atenționarea cod galben este valabilă de pe 22 decembrie, de la ora 12:00, până pe 24 decembrie la aceeași oră.Ninsori și viscol în toată țara până la Crăciun, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara. La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ”, conform ANM.

Din noaptea de 22 spre 23 decembrie în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.  Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat. Atenționarea cod portocaliu este valabilă de pe 22 decembrie, de la ora 18:00 până pe 24 decembrie la ora 18:00 și anunță viscol puternic în zona montană înaltă, peste 1500 m. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă va fi troienită.

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Colind milităresc la Consiliul Județean și Prefectura Neamț
Articolul următor„Lupii lui Calancea” – vedetele Festivalului de datini „Steaua sus răsare”!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.