0:00

Tradiţionalul festival de datini şi obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare”, organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, ajuns la ediţia cu numărul 53, va avea loc miercuri, 27 decembrie.

„Lupii lui Calancea” – vedetele Festivalului de datini „Steaua sus răsare”!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Colindătorii, urătorii, mascaţii şi alaiurile tradiţionale din întreg judeţul vor putea fi admirate pe străzile oraşului, cu începere de la ora 16:00, când începe parada formaţiilor din faţa Teatrulului Tineretului pe traseul Hotel „Ceahlău” – Muzeul de Istorie – Casa de Cultură – Teatrul Tineretului şi va culmina cu un spectacol artistic impresionant la ora 17:00 pe scena din Piața Ștefan cel Mare. Participă formațiile „Floricică de la munte”, „Urșii” de la Asău, Alaiul din Ceplenița,  „Sumănarii” și „Banda lui Jianu” din Trifești, „Răzeșii Cracăului și Năvala urșilor” de la Girov, „Străjerii muntelui” Farcașa, Alaiul de la Pâncești, Ansamblurile folclorice „Comorile Neamțului” și  „Codrii Neamțului” .

Seara se va încheia cu spectacolul extraordinar al îndrăgitei formaţii basarabene de etno-rock „Lupii lui Calancea” și „Urșii” din Asău, judeţul Bacău începând cu ora 19:00. Sunteţi invitaţi să vă bucuraţi de atmosfera de basm a acestei „Povești de Iarnă”, unde tradiția și cultura se împletesc într-un spectacol plin de culoare și bucurie.

Angela Croitoru

Articolul precedentNinsori și viscol în toată țara până la Crăciun
Articolul următorVIDEO. Ninge la munte în Neamț și Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.