cod galben 25.11.15Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de ninsori, strat consistent de zăpadă și cantități importante de apă valabil în intervalul 26 noiembrie, ora 6 – 27 noiembrie, ora 9, pentru 28 de județe din țară.

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50-55 km/h.

Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte. Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente. (M. TEODOROF)

Articolul precedentElevi nemțeni răsplătiți pentru voluntariat
Articolul următorPubliserv şi Salubritas verificate personal de Dragoş Chitic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.