Dragoş Chitic a vrut să vadă cu proprii ochi cât de pregătite sunt societăţile Consiliului Local Piatra Neamţ să dea piept cu troienele, mai ales că “a început de ieri să cadă”… Zis şi făcut. S-a deplasat astăzi, 25 noiembrie, la sediul celor două societăți cu deszăpezirea, Publiserv și Salubritas, şi a verificat, după cum ni se comunică de la Primăria Piatra Neamţ, următoarele: “operabilitatea utilajelor, stocurile de material antiderapant, modul în care este instruit personalul pentru intervenție, dotarea cu echipamente de protecție”.

Concluzia a fost una îmbucurătoare. Însoţită şi de fotografii de la locul inspecţiei:

chitic deszapezire 02 chitic deszapezire 01“Sunt pregătite pentru intervenție la societatea Publiserv 14 utilaje de deszăpezire monitorizate GPS, din care 9 utilaje cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 4 doar cu lamă și unul doar cu răspânditor de material antiderapant. La Salubritas sunt pregătite pentru intervenție trei utilaje, din care două cu lamă și răspânditor de material antiderapant și unul pentru împrăștiere soluție antiderapantă. Salubritas SA are în dotare patru freze manuale pentru intervenția pe aleile pietonale. Ambele societăți sunt aprovizionate cu 150 de tone de sare, existând și o comandă ce va fi livrată la sfârșitul acestei săptămâni de încă 100 de tone, și 34 de tone de clorură de magneziu”, potrivit comunicatului municipalităţii pietrene.

“Am vrut să verific personal modul în care cele două societăți ale Consiliului Local sunt pregătite pentru a interveni în această iarnă. Am atras atenția persoanelor implicate în acțiunile de deszăpezire să trateze cu seriozitate această activitate și să fie pregătiți de intervenție. În acest sezon resursele alocate sunt peste anii anteriori prin achiziționarea unui nou utilaj modern ce va fi folosit la deszăpezirea piețelor publice și a încă două freze manuale. De asemenea, s-a suplimentat cu 8 persoane efectivul de personal al SC Salubritas pentru intervenția mai promptă pe aleile pietonale. Totodată am solicitat o listă suplimentară de utilaje și forță umană la care să se poată apela în cazul căderilor abundente de zăpadă. Suntem pregătiți să intervenim, iar dacă va fi o iarnă normală din punct de vedere meteorologic, asigurăm cetățenii municipiului Piatra Neamț că le vom pune la dispoziție condițiile optime de folosire a căilor de circulație”, a declarat Dragoș Chitic, primarul desemnat al municipiului Piatra Neamț.

Dacă va fi necesar, există convenții încheiate pentru încă 9 utilaje care pot interveni în acțiunea de dszăpezire, mai anunţă Primăria Piatra Neamţ.

Şi, în final, şi o informaţie utilă: SC Publiserv pune la dispoziție un dispecerat non-stop unde cetățenii municipiului pot apela în caz de nevoie: 0748/213100, 0756/163814, 0233/219351. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentNinsori consistente în Bacău, Botoșani, Iași, Neamț și Suceava
Articolul următorElevii din Bălțătești au donat legume și fructe pentru CSEI Târgu-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.