isj 2014La Liceul Tehnologic Economic-Administrativ din Piatra-Neamț, miercuri, 25 noiembrie, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, mai mulți elevi nemțeni au fost premiați pentru proiectele de voluntariat în care s-au implicat.

Inițiativa intitulată ”Ora de voluntariat” și demarată de Carpatcement a constat în desfăşurarea unei activități de voluntariat care să vină în folosul comunităţii.

La concurs s-au înscris 42 de proiecte, la care au participat 51 de profesori din 30 de școli și licee. Data limită a înscrierii proiectelor a fost 15 noiembrie. La eveniment au participat aproximativ 100 de elevi”, a spus Maria Ghiniță, inspector de specialitate din cadrul IȘJ Neamț.

Cei care au evaluat proiectele au ținut cont de originalitatea proiectului, impactul asupra comunității și a mediului înconjurător. Ocupanții primelor trei locuri au fost premiați cu tablete, următoarele 12 locuri fiind răsplătite cu mențiuni. Clasamentul câștigătorilor arată astfel:

bicaz liceu carolLocul I – Liceul ”Carol I” din Bicaz, pentru un proiect care a constat în revopsirea marcajelor de pe traseul turistic Neagra-Dochia (Masivul Ceahlău);

Locul al II-lea – Școala Gimnazială ”Gheorghe Nicolau” Români, pentru un proiect în cadrul căruia elevii au confecționat și plasat în pădure căsuțe pentru păsări;

Locul al III-lea – Școala Gimnazială ”Episcop Melchisedec Ștefănescu” Gârcina, pentru un proiect în care creativitatea elevilor s-a dovedit utilă pentru reciclarea unor obiecte ce aveau ca „destinație” coșul de gunoi. (M. TEODOROF)