catuse infractorVlăduţ Constantin Bozu (21 de ani), complicele lui Orlando în aplicarea metodei de jaf „Nene, mă bate!”, a fost preluat de la autorităţile engleze de o escortă formată din polițiști nemțeni și lucrători de la Centrul de Cooperarea Polițienească Internațională. În ziua de 23 noiembrie, tânărul a fost adus în ţară, unde are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru complicitate la furt calificat, cu recidivă. Pentru că se sustrăgea de la executarea pedepsei, pe numele lui Bozu a fost emis un mandat europan de arestare, iar în ziua de 13 noiembrie 2015, el a fost depistat şi reţinut la Londra.

Vlăduţ Constantin Bozu se prefăcea că-l fugăreşte pe Orlando prin oraş, cu intenţia de a-l lovi, iar cel „mic şi îndemânatic” se ascundea după câte un bărbat, ochit în prealabil şi „cântărit” după aspect, pe care-l buzunărea în timp record. Asta, în timp ce omul se străduia să-i explice „agresorului” că nu e frumos să lovească un copil. Cei doi au reuşit numeroase „lovituri” folosind această metodă, unele dintre victime nerealizând când le-au dispărut banii. Fapta pentru care a fost condamnat Bozu s-a petrecut în seara de 3 septembrie 2013, când un bărbat a fost jefuit de 250 de lei

Cât despre Orlando, el nu a mai călcat prin Piatra-Neamţ de când a aflat că e în pericol să fie internat într-un centru de reeducare, dar nici n-au venit veşti despre el din Olanda, unde se pare că s-a dus să se bucure de libertate. (C. MIRCEA)

Articolul precedent330 de familii din Păstrăveni – ajutoare de urgenţă după grindina din iulie
Articolul următorElevi nemțeni răsplătiți pentru voluntariat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.