cj exterior 01Peste 350 de familii din Neamţ beneficiază de ajutoare de urgenţă de la Guvern, anunţă Prefectura judeţului, într-un comunicat de presă.

Suma acordată prin Hotărârea de Guvern nr. 843/12 noiembrie 2015, de la bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, se ridică la 350.800 lei.

“Suma este destinată pentru sprijinirea unui număr total de 361 familii și persoane singure din județul Neamț, aflate în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, inundații, incendii și stare gravă de sănătate ,care pot conduce la riscul de excluziune socială. Astfel, primesc ajutor: 330 familii din comuna Păstrăveni, ale căror gospodării au fost afectate de inundații însotite de grindină în luna iulie 2015; 24 cazuri aflate în stare gravă de sănătate; 4 cazuri ale căror gospodării au fost distruse de incendii; 3 cazuri ale căror gospodării au fost afectate de inundații”, se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii Neamţ.

Ajutoarele de urgență se acordă în conformitate cu prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, mai precizează instituţia. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAgent de pază „milos” cu un scandalagiu
Articolul următorComplicele lui Orlando, preluat de poliţişti din Londra
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.