agent pazaUn agent de pază a fost amendat cu 100 de lei, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, iar firma care lucrează riscă o sancţiune cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei, după un incident petrecut în seara de 24 noiembrie într-un bar din Săvineşti. În jurul orei 19, un localnic în vârstă de 35 de ani, care era beat, s-a înfuriat cumplit pentru că barmanul a refuzat să-l mai servească şi s-a apucat de distrus lucrurile din local.

„Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit ca gestionarul localului a acţionat butonul de panica, iar la fața locului s-a deplasat un singur agent de securitate de la firma de pază cu care are contract barul, dar nu a intervenit și nici nu a luat vreo măsură pentru imobilizarea şi reţinerea persoanei care avea un comportament agresiv şi provoca scandal”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Până la urmă, personalul barului a sunat la poliţie şi abia după intervenţia agenţilor a fost potolit scandalagiul. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniștii publice, distrugere și violare de domiciliu (pentru că după ce-a spart ce i-a picat la îndemână prin bar a vrut să intre în casa patronului).

„Agentul de securitate a fost sancționat cu amendă de 100 de lei pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, iar societatea de paza riscă o amendă între 2.000 și 5.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura timpii de intervenţie şi de a lua, până la intervenţia organelor judiciare, primele măsuri necesare conservării urmelor infracţiunii şi a mijloacelor materiale de probă”, a precizat Elena Bulgărea.

Atitudinea agentului de pază este cu atât mai „lăudabilă” cu cât, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie, poliţiştii de ordine publică au acţionat în întreg judeţul pentru a verifica modul în care prestatorii de servicii din domeniu îşi fac datoria. În total au fost verificate 183 de obiective economice, din care 113 asigurate cu angajații societăților specializate de pază și protecție și 70 cu pază fizică proprie. Au fost controlați circa 200 de agenți de pază, dintre care 5 nu erau echipați și dotați regulamentar. Pentru neregulile găsite au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.700 de lei (C. MIRCEA)

Articolul precedentLegea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite aprobată de Parlament
Articolul următor330 de familii din Păstrăveni – ajutoare de urgenţă după grindina din iulie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.