0:00

NEAMŢ: Primarul de Ruginoasa e, din nou, urmărit penal!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarului de Ruginoasa, Nicu Chirilă (foto), i s-a redeschis urmărirea penală într-o cauză, care a fost clasată în octombrie 2015.

Sesizarea Parchetului Roman a fost înregistrată, în 16 mai, la solicitarea petentului Gheorghe Berbecaru.

Cauza care a fost clasată făcea referire la faptul că Nicu Chirilă a fost cercetat „sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori și instigare la infracțiunea de furt de arbori”.

Redeschiderea urmăririi penale îl vizează și pe Savin Alexandru, tehnician silvic al Ocolului Silvic Roman, având ca obiect „infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”.

Primarul este cercetat pentru că, în septembrie 2010, ar fi dispus efectuarea unor operații de defrișare și toaletare a unei plantații de salcâmi (au fost tăiați 1.788 de arbori, potrivit motivării soluției de clasare – n.r.) situată în extravilanul comunei Ruginoasa, în punctul numit Cornul Pojarului.

Totul s-ar fi făcut fără marcarea arborilor, fără întocmirea unui act de punere în valoare și fără autorizație de exploatare. Primul termen de judecată, după redeschiderea urmăririi penale este 3 iunie 2016. (M.T.)

Articolul precedentACTUALIZARE Bilanțul ploilor de marți și miercuri * Misiuni ale ISU Neamţ de evacuare a apei din curţi
Articolul următorACTUALIZARE Percheziţii la brokeri neautorizaţi! 10 persoane reţinute!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.