ACTUALIZARE Bilanțul ploilor de marți și miercuri * Misiuni ale ISU Neamţ de evacuare a apei din curţi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Prefectura Neamț a trimis o informare, miercuri, 25 mai, cu privire la pagubele produse de ploile căzute în intervalul 24-25 mai.

„Conform rapoartelor operative ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din cursul zilei de miercuri, 25 mai, în urma precipitaţiilor cu caracter torenţial căzute în perioada 24.05.2016, ora 15:00 – 25.05. 2016, ora 5:30, judeţul Neamţ aflându-se sub atenţionări meteorologice şi hidrologice Cod Galben, şi, respectiv, Cod Portocaliu, au fost inundate 4 gospodării (2 în municipiul Roman, una în satul Vad, din comuna Dragomireşti, şi una în satul  Băluşeşti, din comuna Icuşeşti), au fost afectate 3 fântâni din satul Băluşeşti şi 400 m de drum comunal (DC83)”, informează Prefectura Neamț.

Având în vedere faptul că judeţul nu a scăpat încă de avertizările meteorologice și hidrologice, prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, anunță că: „Au fost luate toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. S-au transmis tuturor factorilor interesaţi atenţionările meteorologice şi hidrologice, s-a instituit serviciul de permanenţă la primăriile din judeţ şi a fost monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice produse pe întreg teritoriul judeţului”. (Andreea AMARIEI)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Codurile portocalii de ploi abundente (ANM) și risc de inundații (INHGA) s-au făcut simțite deja în județul Neamț încă de marți (24 mai) seara.

Pompierii nemțeni au evacuat apa din trei curți ca urmare a solicitărilor primite prin apeluri la 112.

Cele trei misiuni au avut loc marți seara, între orele 19:30 și 20:30.

„La ora 19:39, 6 pompieri pietreni, cu două autospeciale şi două motopompe, au executat o misiune în satul Vad, comuna Dragomireşti. La ora 20:06, trei pompieri romaşcani, cu o autospecială, au evacuat apa dintr-o curte de pe strada Principatele Unite din municipiul Roman, iar la ora 20:26, patru pompieri romaşcani s-au deplasat cu o autospecială şi o motopompă transportabilă pe strada Islazului din municipiul Roman şi au executat o misiune similară”, a precizat Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentGALERIE FOTO Spaţiu verde inaugurat la Liceul „Victor Brauner”
Articolul următorNEAMŢ: Primarul de Ruginoasa e, din nou, urmărit penal!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.