0:00

Niciun candidat pentru concursurile de la Spitalul Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Spitalul Județean Neamț scoate la concurs mai multe posturi de șef de secție și medici specialiști. Posturile vacantate și scoase la concurs au fost ocupate, până nu demult, pe bază de delegație – pe o perioadă de 6 luni, conform legislației în vigoare. Deși au mai rămas doar trei zile până la expirarea termenului de depunere a dosarelor, deocamdată nu s-a înscris niciun candidat.

„Anunțul a fost publicat în Revista Medicală în data de 10 ianuarie, iar ultima zi a înscrierilor este vineri, 24 ianuarie. Până la această dată, nu s-a înscris niciun medic la concurs. Posturile scoase la concurs sunt pentru secțiile ATI, Cardiolgie, Obstetrică – Ginecologie, Psihiatrie, Reumatologie, precum și la două laboratoare – Radiologie și Analize medicale, precum și pentru Serviciul Județean de Medicină legală. De asemenea, mai este și un post pentru Unitatea de Primire Urgențe – SMURD”, precizează ec. Carmen Moroșanu, șefa departamentului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean Neamț.

Deși concursul pentru ocuparea acestor posturi putea fi organizat mai demult, acest lucru nu s-a întâmplat din cauza faptului că spitalul a fost condus, cu excepția unor perioade scurte de timp, de manageri numiți în regim de interimat. Chiar dacă au rămas doar trei zile până la expirarea perioadei de înscriere, iar candidații nu și-au depus, încă, dosarele, Carmen Moroșanu spune că acest lucru se întâmplă, de regulă, pe ultima sută de metri.

„Sunt niște reguli nescrise, ale lor, de participare”, punctează Moroșanu, care spune că au fost deja întocmite adeverințe pentru trei solicitanți. Concursul se desfășoară în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului, adică după data de 10 februarie, pentru că la două zile lucrătoare după expirarea termenului de înscriere se va afișa lista cu dosarele admise, iar pentru dosarele incomplete se mai acordă un termen de cinci zile lucrătoare. Prima probă a concursului va consta într-un interviu sau, după caz, susținerea proiectului de management, în cazul celor care aplică pentru șefia secțiilor. Cea de-a doua probă va fi examenul scris, iar ultima – proba practică sau clinică, diferită în funcție de fiecare specializare în parte. Fiecare dintre cele trei probe este eliminatorie. (A.S.)

Articolul precedentTurismul nemţean la rece
Articolul următorŢigările, mai scumpe din cauza accizei la carburanţi