reclama autocenter

medicamente 02Dorel Săndesc, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a afirmat că instituția în care lucrează a demarat procesul de recalculare a prețului la medicamente.

„Ministerul Sănătății a demarat acțiunile necesare pentru punerea în aplicare a Ordinului 75 cu privire la aplicarea prețului medicamentelor. Nu era necesară o anchetă foarte complicată pentru că era evident că în șapte ani nu s-a făcut nimic în acest sens. Deja pe site-ul ministerului sunt aproape toate medicamentele originale. Suntem în faza de corectare a prețurilor. Credem că la finalul lunii mai – începutul lunii iunie, să avem noile prețuri. Să putem asigura mai multe medicamente și noi medicamente absolut necesare. În ultimi șase ani, în România nu s-a mai introdus vreun medicament compensat. Din momentul în care demarezi procedura, prețul nu poate fi decât corect la final. Eu sunt convins că prețurile se vor modifica”, a spus Săndesc.

Ministerul Sănătății a solicitat, la finalul lunii februarie, deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor să îşi actualizeze toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009. Acest Ordin spune că preţul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din 12 ţări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia şi Germania. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentBOTOŞANI: Asociaţia Coşarilor şi col. Ionică Stoica ne învaţă prevenirea incendiilor
Articolul următorElectrocardiogramă, ecografie și spirometrie la medicul de familie! Dacă au şi aparatura necesară!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.