pietricica turism

Ionut UrsuIonuţ Ursu (foto) este un tânăr care s-a luat la luptă cu destinul potrivnic ce i se prefigura la un moment dat şi a devenit astăzi un exemplu şi un promotor al voluntariatului în cele mai impresionante manifestări. Abandonat la vârsta de 3 luni, a crescut în instituţiile de ocrotire şi şcolile speciale din Piatra Neamţ. S-a ţinut de carte, este student la Facultatea de Geografie la Universitatea Bucureşti. În prezent se mândreşte cu activitatea de voluntar la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov,  cale pe care a ajuns să participe la o misiune umanitară în Nepalul distrus de cutremure. Din filmările de acolo a realizat, cu sprijinul Brânduşei Bălan, un documentar – „Mișcare în voluntariat” – pe care ne invită să-l vizionăm vineri, 10 iulie, începând cu ora 17, în sala mare a Palatului Administrativ din Piatra Neamţ.

Tânărul voluntar a mărturisit cu emoţie, în faţa consilierilor judeţeni strânşi la şedinţa ordinară de luni, că a reuşit pe durata misiunii să înveţe destule cuvinte utile în nepali, limba oficială din Nepal. Speră, în entuziasmul său, ca Paul Petrovan (prefectul Capitalei) şi Nicolae Bănicioiu (ministrul Sănătăţii) să dea curs invitaţiei de a participa la prezentarea de vineri. Până la asemenea nivel de respect pentru voluntariat în condiţii extreme, mare lucru ar fi să consemnăm interesul oficialilor locali. (V. COSMA)

Povestea lui Ionuț Ursu a fost publicată în www.mesagerulneamt.ro și a fost unul dintre cele mai accesate materiale de pe site. Doritorii o pot citi aici.