pietricica turism

 

O nouă rubrică pe ZCH News, la care vă invităm să colaborați. Aveți o știre interesantă care se pliază pe acest domeniu, aveți o fotografie amuzantă sau semnificativă, vă rugăm să ne contactați office@zch.ro.

Victor Purice, director/administrator/om bun la toate de la cinematograful Dacia- Panoramic din Piatra Neamț a ales o modalitate deosebită să facă reclamă filmelor.

Victor Purice
Victor Purice, omul reclamă

Tată şi fiu – victimele unei şoferiţe grăbite

accident-mopedUn bărbat de 47 de ani şi fiul lui de 16 ani au fost accidentaţi de o tânără de 26 de ani, care era foarte grăbită şi nu le-a acordat prioritate. Accidentul s-a petrecut duminică după-amiază, la Boţeşti, Girov, în condiţiile în care cei doi circulau cu un motociclu, pe Drumul Judeţean 156 A. De pe strada Salcâmului a ieşit un autoturism, care pur şi simplu le-a tăiat calea. În urma impactului, mopedul a fost aruncat în şanţ. Bărbatul, care conducea motociclul, şi fiul lui, ambii din Dumbrava Roşie, au fost transportaţi la spital. Medicii au stabilit că adolescentul are traumatisme la genunchi şi la gamba dreaptă, iar tatăl lui a suferit o fractură incompletă a peroneului drept.

Conducătoarea auto din vina căreia s-a produs accidentul este cercetată pentru vătămare corporală din culpă. (C.M.)

Nu vă lăsați mușcați de vipere! Spitalul Județean nu are ser antiviperin

viperaDe mai bine de o lună, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț nu mai are ser viperin. „Nu are nimeni în țară de vânzare. De trei săptămâni caut și nu găsesc. Ultimul ser a fost folosit în cazul copilului de 9 ani, din Borca, mușcat de viperă”, a spus managerul spitalului, dr. Ioan Lazăr. Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat Ministerul Sănătății despre această situație, ba mai mult, dr. Roxana Pipirigeanu a declarat că este o problemă la nivel național, nu doar în județul Neamț. „Lipsa serului antiviperin reprezintă un risc major pentru sănătatea omului. Ministerul Sănătății ne-a cerut o raportare pentru 2012-2015 , câte seruri s-au folosit în acest interval de timp și câte ar mai trebui până la sfârșitul anului. Reprezentanții ministerului știu despre situația de la Neamț și, din câte știu eu, fac tot posibilul să importe acest ser antiviperin”, a spus dr. Pipirigeanu. ( O.T.)