pietricica turism

După ce băncile au refuzat să împrumute statul, oferta Ministerului Finanțelor Publice de la începutul anului fiind ignorată de 7 mari instituții bancare, ultima speranță este tot la populație.

De astăzi, 4 februarie 2019, se pot cumpăra, din nou, titluri de stat cu valoare nominală de 1 leu. Oferta MFP este pe cât de generoasă ca dobândă, pe atât de diversă. Trei emisiuni de titluri de stat sunt disponibile, până pe 22 februarie, la dobânzi anuale de 4%, 4,5% și 5%, venituri în continuare neimpozabile. Nemțenii pot opta pentru a investi pe 2, 3 și 5 ani, în funcție de calculele fiecăruia. Sigur, astfel de calcule se fac raportat la cursul leu/euro, iar posibilitatea de a anticipa o evoluție a unui mediu economic și politic impredictibil, cu doi ani electorali consecutivi, este extrem de dificilă. Dorința nemțenilor de a investi este, totuși, consistentă.

Care sunt noile condiții ale primei emisiuni de titluri de stat exclusiv pentru persoane fizice din anul 2019, pe lângă eliminarea plafonului maxim de subscriere, puteți afla de aici. (C.I.)