Pe 31 ianuarie, Comitetul Director al spitalului (managerul Codruț Munteanu, directorul medical Alexandru Juncu, directorul de îngrijiri Niculina Știrbu și directorul economic Maricica Drăgan) a hotărât ”externalizarea serviciilor de pază, a bucătăriei, a curățeniei”.

Este propunerea Comitetului Director. Urmează să discutăm la Consiliul Județean Neamț, fiindcă trebuie să fim foarte atenți și la protecția socială. Eu am avut o discuție de principiu și cu domnul președinte Ionel Arsene, încă din luna decembrie a anului trecut, și s-a convenit că este nevoie de o temeinică fundamentare. Procedura este în lucru”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra Neamț.

Mutarea a fost anticipată de Mesagerul de Neamț, după cum puteți citi aici, și este clar una de avarie, în condițiile în care bugetul pentru salarii nu poate fi acoperit. E adevărat că rușinea de a da trei mese zilnic per pacient cu 4,56 lei ar putea fi un motiv plauzibil pentru a reorganiza bucătăria, dar asta nu ține de personal, ține tot de bani și de organizare. Nemaivorbind despre calitatea curățeniei și pierderile adiacente acestei activități.

Din punct de vedere social, ar fi 216 de oameni afectați (177 de îngrijitoare, 21 de angajați la bucătărie și 18 persoane care execută serviciul de pază). Reacția sindicatelor este destul de palidă, deocamdată. Ce declară liderii principalelor grupări sindicale din Spitalul Județean Neamț citiți în Mesagerul de Neamț, aici. (C.I.)