În județul Neamț s-au dat, până acum, cele mai multe amenzi persoanelor care nu au stat în case, izolați timp de 14 zile, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Sunt 12 persoane amendate până acum de Direcția de Sănătate Publică Neamț, valoarea totală fiind de 210.000 lei. Inspectorii sanitari nemțeni sunt nominalizați de Ministerul Sănătății astăzi, 18 martie, într-un raport pe țară, din care doar județul Hunedoara mai este nominalizat, tot cu 12 amenzi, în valoare totală de 134.000 lei. În județul Neamț, amenzile aplicate au fost la nivelul maxim, de 20.000 lei, cu foarte puține excepții când, la început, s-au dat amenzi minime, de 10.000 lei. Prefectul George Lazăr a recomandat insistent ca sancțiunile să fie maxime, tocmai pentru ca oamenii să înțeleagă trebuie să rămână acasă, pentru a nu contribui mai mult la răspândirea coronavirusului.

Astăzi, sunt în izolare la domicilii 605 persoane, 6 izolate în centrul special, iar 124 persoane sunt în carantină, în județul Neamț.

Din datele Ministerului Sănătății, de până acum, persoanele care n-au respectat izolarea la domicilii au fost sancționate cu amenzi totale de 1.835.000 lei. Ultima decizie impune ca persoanele care vin în țară din zona roșie trebuie să intre în carantină 14 zile, iar cele care vin din zona galbenă trebuie să stea în izolare acasă 14 zile, împreună cu familia.

Controalele se vor intensifica, după ce s-a emis ordonanța militară semnată de ministrul de Interne, Marcel Vela, privind trecerea în subordinea IPJ-urilor a structurilor de poliție locală și a serviciilor comunitare de evidența persoanei. Autoritățile vor ca verificările din anchetele epidemiologice la cazurile suspecte să dureze mai puțin, iar controalele la domiciliile persoanelor izolate să fie mai ample. (C.I.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.