pietricica turism

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA)-Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Neamț au prins în flagrant, marţi, 24 octombrie, o persoană (denumită S.O.), care este acuzată că “a oferit suma de 700 lei unor agenți de poliție din cadrul IPJ Neamț, pentru ca aceștia să anuleze actele de constatare a unor contravenții și să-i restituie permisul de conducere”, potrivit unui comunicat de presă DGA-SJA Neamţ.

Acţiunea s-a derulat sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, iar dosarul a fost constituit ca urmare a denunțurilor depuse de polițiști la DGA-SJA Neamț.

“La data de 20.10.2017, cei doi polițiști au oprit pentru control un autoturism condus de S.O., ocazie cu care au constatat că făptuitorul nu a perfectat actele de vânzare-cumpărare în termen de 30 de zile de la achiziția autovehiculului, faptă ce constituie contravenție. Pentru a nu fi sancționat, S.O. a aruncat în interiorul autospecialei de poliție o bancnotă, pe care a luat-o înapoi la solicitările agenților de poliție. Aceștia i-au adus la cunoștință că și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier poate fi sancționat contravențional. Ulterior, S.O. a încercat în repetate rânduri, atât la fața locului, cât și la sediul Postului de Poliție unde a fost condus, să le remită agenților de poliție diferite sume de bani și bunuri. Celui în cauză i s-a întocmit proces verbal pentru contravențiile constatate, i s-a aplicat o amendă în cuantum de 1.450 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare, fiind emise dovezi în acest sens. În data de 23.10.2017, S.O. i-a contactat din nou pe cei doi polițiști, oferindu-le o sumă de bani în scopul menționat”, potrivit DGA-SJA Neamţ.

Procurorul a dispus începerea urmăririi penale față de S.O. “pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată și a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore”, precizează aceeaşi sursă. (ZCH NEWS)