Astăzi, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor din Roman, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios, dedicat Zilei Armatei Române. Au participat cadre militare, ofițeri și subofițeri, cadre militare în retragere și în rezervă, elevi, conducerea Garnizoanei Roman, conducerea Primăriei Roman, parlamentari. Ceremonialul religios a constat dintr-o slujbă de pomenire a eroilor căzuți în războaie, slujbă oficiată de un sobor de preoți sub îndrumarea preotului protopop.

În cuvântul său primarul Lucian Micu a spus, printre altele: „Astăzi spunem că era firesc să se întâmple așa, ca niște români să-și dea viața pentru eliberarea pământului românesc, și le mulțumin pentru tot ce-au făcut. Dar eu spun că nu e suficient un simplu «mulțumesc», cred că este foarte puțin, în comparație cu cei care s-au gândit mai mult la noi, la generațiile viitoare, decât la ei și ne întrebăm, pe bună dreptate, câți dintre noi am face același lucru… De aceea e timpul să gândim altfel când vine vorba despre eroii noștri și să le mulțumim și altfel pentru sacrificiile lor și pentru altruismul lor, e timpul să încercăm măcar să ne ridicăm la nivelul spiritului lor patriotic”.

Noul comandant la Garnizoanei Roman, colonel Aurelia Tița, a spus în discursul său: „Alături de Biserică, Armata română reprezintă temelia pe care s-a clădit apartenența la ideea de neam și patrie. Ne plecăm astăzi capetele în fața mormintelor și a memoriei celor căzuți sub steag, care prin jertfa și sacrificiul lor au apărat valorile eterne ale acestui popor”. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detașamentului de militari. (D.A.)

Articolul precedentFOTO La mulți ani Armatei Române!
Articolul următorNemţean prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască doi polițiști
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.