0:00

Nemțean condamnat pentru dare de mită. A oferit 100 de euro pentru a-și păstra permisul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn nemțean prins în trafic cu o viteză mult peste limita legală s-a ales cu o condamnare penală după ce a vrut să cumpere indulgența oamenilor legii care l-au tras pe dreapta. Acesta a fost pedepsit cu un an și 4 luni de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea executării, fiind găsit vinovat de săvărșirea infracțiunii de dare de mită. Decizia Tribunalului Neamț din 1 februarie 2023 nu este definitivă.

Fapta a avut loc pe 27 martie 2022, când bărbatul aflat la volanul unui BMW a fost depistat cu o viteză de 111 km/h pe un sector de drum unde exista limitare de 50km/h. Polițiștii l-au informat că va fi amendat cu 1.450 de lei, dar și că i se suspendă dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Atunci bărbatul a mers la autospecială și le-a oferit polițiătilor 100 de euro pentru a închide ochii la contravenție, menționând că are nevoie de permis deoarece este șofer de camion. Dialogul dintre părți a fost înregistrat de bodycam-ul agențillor. La audieri, suspectul nu a recunoscut că a dat bani polițiștilor ci doar i-a rugat să nu dispună măsura suspendării dreptului de a conduce.

Efectele negative ale infracțiunii reținute în sarcina inculpatului nu sunt, în atare context, neglijabile, o astfel de conduită ilicită fiind dezonorantă și profund antisocială, implicațiile sale resimțindu-se în aproape toate domeniile de activitate, afectând puternic stabilitatea socială, economică și politică a oricărui stat și inducând ideea că legea pote fi eludată prin coruperea funcționarilor chemați să o aplice”, se arată în motivarea instanței.

Pe lângă condamnare, bărbatul a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității și a pierdut prin confiscare banii cu titlu de mită, 100 de euro.

(G.S.)

Articolul precedentPeste 37 de misiuni, în fiecare zi, la ISU Neamț
Articolul următorFOTO Târgu Neamț: Acțiune a Poliției Rutiere pentru prevenirea consumului de alcool la volan
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.