pietricica turism

Un bărbat, de 38 de ani, din Dochia, s-a trezit cu polițiștii la ușă, după ce oamenii legii au obținut informația că el ar deține ilegal o arbaletă. Bărbatul a fost sancționat cu 2.000 de lei, iar arbaleta și proiectilele i-au fost confiscate.

“În conformitate cu prevederile art. 57 din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, cetăţenii români şi rezidenţii statelor membre cu domiciliul, reşedinţa sau, după caz, locul de rezidenţă în România, precum şi străinii cu şedere legală în România, care au împlinit vârsta de 18 ani, pot să procure arme neletale din categoria D din anexă, numai după notificarea prealabilă a organelor prevăzute la art. 11 alin. (1), respectiv: Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratele judeţene de poliţie în a căror rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa solicitantul, precum şi de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Din categoria D din anexă fac parte și arbaletele, cu proiectilele corespunzătoare, arme destinate agrementului, colecției sau tirului sportiv”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Posesorii de arme au obligația de a se asigura că nimeni nu are acces la acestea și nu există pericolul de vătămare corporală accidentală. Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor. (C.M.)