Roman Art Gallery este o galerie de artă din Roman pe cât de recentă, pe atât de cunoscută. Pe simezele sale au expus, printre alții, Ștefan Potop, Cristinel Prisacaru, Florin Zaharescu, Mihai Olteanu, Remus Ștefan și mulți alții.

La acest sfârșit de an, administratorii galeriei au inițiativa organizării unui concurs național de pictură de icoane, sub genericul ”Din lumină”. Concursul este deschis tuturor celor care pictează icoane, profesioniști sau nu, din toată țara. Lucrările se  vor trimite pe adresa galeriei, până la data de 5 ianuarie 2018, și vor fi însoțite de un document care să cuprindă: numele autorului, localitatea, titlul lucrării și valoarea acesteia. Juriul, compus din artiști plastici iconari, critici de artă și preoți, va aprecia lucrările în perioada 8-14 ianuarie 2018. Dintre acestea se vor selecta 20 de lucrări care vor participa, ulterior, la o expoziție în Florența (Italia).

Între 15 ianuarie și 2 februarie 2018, pe simezele galeriei Roman Art Gallery vor fi expuse toate lucrările participante la concurs. (D.A.)