reclama autocenter

Inspectorii de muncă s-au văzut nevoiți să se cațere pe dealurile de lângă Piatra Neamț, pentru a ajunge la o stână. Pe urma reclamației făcută la adresa proprietarului stânei și verificată în teren, luna trecută, inspectorii au găsit, într-adevăr, ciobani care munceau fără acte. Amenda pentru un singur om găsit la muncă fără nici un fel de contract este de 20.000 lei.

„La controalele derulate în cursul lunii august, inspectorii au depistat, la 4 angajatori, 11 persoane cărora angajatorii nu le-au încheiat forme legale de angajare și au aplicat patru amenzi în valoare totală de 220.000 lei”, a declarat Mihaela Căpitanu, la conferința de presă de astăzi, 12 septembrie, a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.

Celelalte trei firme care au fost sancționate pentru munca la negru, în luna august, sunt din aceleași domenii considerate de inspecția muncii că folosesc în mod frecvent lucrători fără acte: comerț (Roznov), construcții și service auto (Piatra Neamț). O altă firmă, din cele 74 verificate de ITM Neamț luna trecută, a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că a întârziat mult peste o zi să înregistreze în Revisal mai multe contracte de muncă.

Pentru abateri mai grave, de protecția muncii, 7 firme, din 87 controlate, au primit amenzi totale de 31.000 lei, în august. Nici una din unitățile verificate pentru modul cum respectă și aplică normele de securitate și sănătate în muncă nu a fost găsită în regulă, inspectorii aplicând 86 de avertismente. (C.I.)

Articolul precedentCSM Ceahlăul – “informaţii corecte despre situaţia lotului actual”
Articolul următorNeamț: la campania „Let`s do it Romania” sunt așteptați 7.000 de voluntari
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.