Campania națională de ecologizare „Let`s do it Romania” care se va desfășura sâmbătă, 15 septembrie, va aduna în județul Neamț 7.000 de voluntari. La dispoziția celor care sunt dispuși să participe la ecologizarea diverselor zone de pe teritoriul județului, sunt peste 7.000 de perechi de mănuși și peste 10.000 de saci. Atât sacii, cât și mănușile pot fi preluate de participanți de la două puncte de distribuire, din Piatra Neamț și Roman. Primăria Piatra Neamț va spriji această campanie prin societatea Salubritas, care va asigura la rândul ei saci pentru deșeuri, mănuși și transportul și depozitarea deșeurilor strânse de voluntari.

„Noi nu suntem implicați efectiv în campanie, sprijinim asociația organizatoare, la cererea Primăriei Piatra Neamț cu saci și mănuși. În primă fază le dăm 200 de saci și dacă va mai fi nevoie le mai dăm pe parcursul zilei de sâmbătă, 15 septembrie”, a declarat Cristian Sauciuc, manager SC Salubritas Piatra Neamț.

În Piatra Neamț voluntarii care vor să participe la acțiunea de ecologizare se vor întâlni la Rubik Hub, în Ștrandul municipal, dimineața la ora 8.00. Plecarea spre zonele ce urmează a fi curățate va fi la ora 9.00. Potrivit organizatorilor, în funcție de numărul voluntarilor, se vor strânge deșeuri pe dealurile Pietricica, Cozla, Cârloman, în cartierele Văleni și Bâtca Doamnei, dar și de pe malurile pârâului Cuejdi (strada Nicu Albu). (E.C.)

Articolul precedent„Negri” la o stână din Piatra Neamț
Articolul următorPalatul Copiilor așteaptă noi participanți la programele after-school
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.