0:00

Inspectorii din cadul ITM Neamț au descins la firmele care au ca obiect de activitate construcțiile în cadrul campaniei naţionale de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniu. Acțiunea a avut loc în perioada februarie-decembrie. „Au fost controlaţi 64 angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 39 deficienţe pentru care au dispus măsuri de remediere şi au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 7 amenzi în cuantum de 25.000 lei şi 32 avertismente contravenţionale. Inspectorii de muncă au dispus sistarea activității la două locuri de muncă și au oprit din funcțiune trei echipamente de muncă”, conform ITM Neamț.Neamț. Verificări la constructori: inspectorii de muncă au găsit numeroase nereguli, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Campania a urmărit creşterea gradului de implicare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale în  domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime, al surpării malurilor la lucrările de excavaţii; respectarea prevederilor legale privind instruirea lucrătorilor; implementarea măsurilor de siguranţă la utilizarea instalaţiilor de ridicat.

Principalele deficienţe constatate în teren se refereau la instruirea neadecvată a lucrătorilor; utilizarea unor schele care nu aveau scări de acces la platformele de lucru, nu aveau balustrade pentru prevenirea căderilor de la înălţime, nu erau bine fixate; neutilizarea echipamentului individual de protecţie; planurile de prevenire şi protecţie întocmite pe şantiere nu conţineau măsuri concrete/detaliate şi nu erau aduse la cunoştinţa tuturor lucrătorilor.

(G.S.)

Articolul precedentSuspectul în cazul crimei de la Horia a fost arestat: altercația a plecat de la o presupusă datorie
Articolul următorAccident cu fugă de la locul faptei: victima a decedat, iar șoferul a fost găsit a doua zi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.