0:00

Neamț. Trei arestări în cazul „măicuțelor virale”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCercetările efectuate de anchetatorii din Neamț în cazul paginilor false de internet create de presupuse maici care creau bani pentru diverse ritualuri, a dus la identificarea autorilor. Trei dintre aceștia, două femei și un bărbat, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați în fața magistraților de la Judecătoria Târgu Neamț cu propunere de arestare preventivă.

După deliberări toți cei trei făptași, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, de loc din Vrancea și Galați, au fost privați de libertate pentru următoarele 30 de zile. Cei trei au fost puși sub acuzare pentru instigare la fals informatic și înșelăciune. Una dintre persoanele cercetate este acuzată de 23 de fapte de înșelăciune, 20 fiind împotriva aceleiași persoane. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Tribunalul Neamț.

Reamintim că acțiunea oamenilor legii a avut loc pe 2 aprilie dată la care au fost puse în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, descinderile având loc în județele Vrancea, Galați și Vâlcea. Faptele au avut loc din octombrie 2023 încoace când au fost create mai multe pagini false de internet, prin care erau oferite servicii ritualice de diverse măicuțe. Paguba în acest caz se cifrează la cel puțin 250.000 lei (amănunte aici ).

(G.S.)

Articolul precedentChiriaș de 19 ani și-a prădat gazda: telefon, bicicletă și mulți bani
Articolul următorPietrean condamnat la închisoare pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.