fituiciUn dascăl care a participat astăzi, 20 iulie, la proba scrisă a concursului de Titularizare a fost eliminat din examen pentru fraudă.

Potrivit reprezentanților ISJ Neamț, candidatul de la centrul de examen Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț a fost prins în timp ce se „ajuta” de niște fițuici.

Pe lângă acest incident, se cuvine precizat și faptul că, din cei 588 de candidați, 11 s-au retras invocând motive medicale, lejere, fără a avea nevoie de intervenția Serviciului de Ambulanță, iar alți 61 s-au retras invocând motive personale. 47 nu au avut cui să dea socoteală, că nu s-au mai prezentat deloc la examen. Astfel, misiunea evaluatorilor a fost ușurată cu exact 120 de lucrări.

Pentru ocuparea posturilor titularizabile, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7, atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se face în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată, rămase neocupate, va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/ catedră sunt programate în perioada 11-29 august. Între 16 și 25 august, se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (angajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

(Marian TEODOROF)